SpringSuperBlog SuperBlog

Dressing-ul, propriul meu outlet

Când vorbesc despre stilul meu nu mă gândesc niciodată la cum ar fi arătat dressing-ul meu dacă aș fi avut câteva modele și la capitolul garderobă. Trendurile sunt atât de diversificate și de schimbătoare, încât nu am răbdare nici măcar să răsfoiesc o revistă de modă; să nu mai spun să o citesc și să o studiez cap-coadă.

sursa foto: unsplash.com

Nu m-am ascuns niciodată în spatele unui singur stil vestimentar și, cu siguranță nu m-am ferit de site-uri cum este Evernisaj. Îmi plac cumpărăturile, câtă vreme cumpăr responsabil din magazine la care știu sigur că se potrivesc mărimile și că nu trebuie să probez nimic. Urăsc să probez haine. Însă întotdeauna mi-a plăcut să impresionez atunci când am apărut la un eveniment.

Trebuie să menționez faptul că de mult n-am mai intrat într-un second hand. Nu pentru că mi-ar fi rușine să cumpăr haine de acolo, ci pentru că timpul nu-mi mai permite, fizic, să intru în astfel de magazine. Însă îmi amintesc cu drag faptul că mereu puteam găsi acolo piese vestimentare în stare excepțională, inclusiv încălțăminte second hand, mai ales de la brandurile mele preferate, pe care le-aș fi găsit cu greu într-un magazin specializat, din cauza faptului că sunt foarte mică în picior.

Cu ce trenduri vechi rezonez?

Ei bine, în povestea dressing-ului meu intră și câteva trenduri vechi cu care rezonez și, probabil, de care nu mă voi putea despărți niciodată.

Pantalonii despicați pe picior. Chiar dacă este vorba în principiu de haine pe care le port vara, acești pantaloni care prezintă despicătură pe picior sunt preferații mei. Nu-mi plac neapărat blugii care sunt și evazați și despicați, mai ales când afară sunt 30 de grade pe plus, însă îmi plac pantalonii fini, de pânză, care să-mi dea în același timp și un aspect elegant, dar și un aspect fresh, de vară.

Iar tocurile…ce pot să spun despre ele, nu-mi lipsesc nici măcar iarna. Automat voi asorta și despicăturile de pe pantaloni cu o pereche de sandale cu toc, numai bune de ieșit seara, vara, la o plimbare relaxantă.

Arhivă personală

Fustele cu pliuri. Le-am redescoperit de puțin timp, însă mi se pare că îmi dau un aer elegant, fie că le asortez cu o simplă pereche de adidași sau cu tocuri. Vara sunt ușor de purtat, merg foarte bine cu ultima modă în materie de crop-topuri și acum se pot găsi în zeci de culori și cu diverse imprimeuri care să rezoneze cu personalitatea mea. Cum văd pliuri, cum apăs butonul de cumpărare.

Sacourile. Din garderoba mea nu lipsesc sacourile. În primul rând pentru că îmi plac ținutele ușor bărbătești în partea de sus, iar în al doilea rând pentru că la conferințe și congrese trebuie să mă prezint mereu ceva mai office. Și trebuie să recunosc faptul că ținuta aceasta îmi aduce și o oarecare autoritate, mai ales atunci când știu cum să combin un sacou cu restul ținutei.

Dețin și sacouri mai lungi, dar și sacouri cu umerii mai bufanți, însă preferatele mele sunt sacourile subțirele, colorate pal, cu mânecă trei sferturi, care dau și un aspect office, dar nu unul foarte dur. Și cum aș putea să vi-l prezint pe preferatul meu, dacă nu cu un selfie în oglindă, înainte de a pleca la o conferință?

Arhivă personală

Ce aduc din alte culturi în garderoba mea?

Aici treburile stau foarte simplu. Pentru că în cazul meu toate drumurile duc la turci și nu la Roma, trebuie mereu să-mi ajustez garderoba pentru călătoriile mele astfel încât să fiu decentă în lumea musulmană. Astfel încât mereu am în bagaj șalvari pe care să-i îmbrac mai ales în zilele în care trebuie să intru în Moschee, însă și bluze cu mânecă trei sferturi care să-mi acopere îndeajuns de multă piele încât să nu fiu nevoită să mă acopăr cu un șal.

Arhivă personală

Pe partea cealaltă în schimb, atunci când vreau să ies în evidență la evenimente, scot din garderobă rochiile orientale bătute în pietre și cu modele unice, pe care doar în zona lor le găsești. Nu-mi place să ies în evidență zilnic, așa că prefer să fiu îmbrăcată mai mult decât comod în fiecare zi, însă atunci când oamenii mă întâlnesc la un eveniment, să mă privească și să spună wow.

Ținuta care mă avantajează cel mai bine

Fie că este vorba de plecat din casă la 6 dimineața sau la miezul nopții, cea mai avantajoasă ținută pentru mine rămâne totuși costumul chirurgical. Voi fi medic, iar costumul acesta pe lângă prestigiu și verticalitate îmi aduce plăcere, îmi aduce putere și-mi aduce respect, lucruri care vor fi alături de mine pentru tot restul vieții.

Fie că este vorba despre un costum chirurgical mov, roz, verde, ori este vorba doar de o bluză cu imprimeu frumos sau doar de halatul alb, aceasta este ținuta care mă definește zilnic, care mă scoate din bula mea de anonimat și mă trimite pe o scară în care toată lumea mi se adresează cu domnișoara doctor.

Iar acest lucru îmi aduce bucurie, mă face să merg înainte și să privesc cu capul sus drumul plin de obstacole pe care îl am în față. Costumul chirurgical este ceea ce mă definește.

Arhivă personală

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 6 din cadrul competiției Spring SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

2 comentarii

  1. Ce stil fain ai ❤️ Și eu ador pantalonii despicați, sacourile, șalurile ,❤️ Dar, clar, cel mai bine îți stă în costumul chirurgical. Te definește 🤗

  2. Denisa, stii ca esti o scumpa <3 si imi place foarte mult stilul tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *