Snow White
Blog

Albă ca Zăpada, filmul, despicat în 4

Bună, tuturor! Pentru că e duminică și e o zi cu ceva mai mult timp liber pentru mine, m-am gândit să fiu puțin cârcotașă și să despic firu-n 4 în cazul filmului de animație Albă ca Zăpada. Sinceră să fiu m-a stârnit faptul că a fost redifuzat vineri la tv și azi, în lupta mea de a găsi DigiSport ca să mă uit la Formula 1, am văzut că e reluarea filmului.

Înainte de toate trebuie să vă mărturisesc faptul că sunt moartă după animații și, în general, după tot ce scoate DreamWorks. Mi se pare fascinant cum s-a putut pune atâta suflet în niște efecte speciale și în personaje făcute pe calculator. Totodată, vizita mea la DisneyLand în copilărie m-a făcut să rămân veșnic fidelă prințeselor Disney și să nu mă las păcălită de prostiile alea de Bratz, Maț, Raț și ce puii mei a mai apărut odată cu trecerea timpului. Și nu, oameni buni, nici Elsa nu face parte din prințelese Disney, n-o mai băgați acolo. Nici pe ea, nici pe Vaiana sau Rapunzel.

Dar să revenim în glorie: Albă ca Zăpada. Desenul animat m-a făcut și să-mi doresc să intru de două ori la Disney în trenulețul cu povestea Albei ca Zăpada. Am adunat niște lucruri, trebuie să recunosc, interpretate puțin distorsionat, însă am văzut în ultima vreme memeuri pe internet cu Prințesa ținută în pădure și am zis că trebuie să iau la puricat tot filmul și să expun, evident, totul, pe blog.

De la început trebuie totuși să spun faptul că am apreciat că am văzut filmul într-o variantă dublată de la un capăt la celălalt. De obicei cântecele sau chiar unele parafrazări sunt lăsate în engleză și asta e destul de urâcios. Dar să ne întoarcem la lista mea superbă.

Albă ca Zăpada și animalele

Serios? Nimeni n-a fost deranjat de faptul că, după toată fuga cu vânătorul prin pădure, ia inima, dă-mi inima, Prințesa vorbește cu animalele și ele o înțeleg, ba chiar îi răspund prin triluri și toate alea? Eu știu totuși că doar Marcelino avea un har să se înțeleagă cu animalele așa că, fie vorba între noi, nu știu cine e impostor în toată povestea asta.

Am avut și eu căprioară. Chiar în copilărie. Niciodată totuși nu a dat vreun semn că ar vrea să mă ajute la măturat, la spălat vasele sau șters praful. Din contră, când au început să-i dea coarnele, a început să mă împungă. Cu ce le-ați mituit pe alea din film să facă atâta treabă?!

Prințesă Disney, varianta low budget

Piticii, mina și fricile

Îmi place că piticii sunt muncitori, zău că nu vă mint. Gândiți-vă că dacă puneți acum un târnăcop în mâna unui tânăr, nu prea știe ce să facă cu el. Însă, filmul ăsta m-a prins pe mine, maniaca după bijuterii, într-o pasă de critic de film.

Eu știu că e mult de muncă în spatele unui diamant perfect. Necesită un proces lung de tăiere, de șlefuire până să ajungă la o formă perfectă. De ce piticii aveau diamante direct în forma lor finală în pereții din mină? Și chiar așa, nu ciobește niciunul vreun diamant?

Și Mutulică…cine i-a spus că e sănătos să-și bage în ochi vârful diamantelor? Putea să-și zgârie corneea sau mai rău, să-și cauzeze niște leziuni ireversibile la nivelul ochilor. Și vă mai întrebați de ce copiii mici bagă tot în gură, eh?!

Încă ceva mi s-a părut puțin suspect. Târziu în noapte, mă gândesc eu cu creierașul meu curios, când s-au întors din mină și au văzut că lumina e aprinsă în căsuța lor și că fumul iese rapid pe horn, s-au gândit imediat că e un dragon sau un demon. Asta chiar mă înspăimântă și pe mine. Pe ce medicamente s-a scris povestea Albă ca Zăpada de halucinau dragoni?!

Se vede că bărbații sunt tot bărbați, indiferent dacă sunt sau nu pitici. Dacă au văzut că e totul lună în casă, de unde atâta tupeul să intre încălțați peste tot?! Alooo, piticii!!!

Știți ce e și mai amuzant? Faptul că se temeau de apă. Dacă se turna filmul Albă ca Zăpada acum, pe vremea Covidului, vă dați seama că nu mai stăteau piticii atât pe gânduri ca să se spele pe mâini?!

Cucoana Regina

Acum să revin puțin și asupra Reginei. Știm cu toții, personajul ăla rău, care sfârșește oricum prost, ca să iasă treaba cu binele învinge întotdeauna răul. Dar de unde a luat cucoana oglinda aia cu față plutitoare în ea? Am încercat și eu să spun de atâtea ori cuvintele magice în oglinda mea de 1,5m pe 3m, dar tot pe mine m-am văzut. DreamWorks, voi la cine faceți oglinzile? Că mă interesează și pe mine să plasez o comandă.

Și încă o treabă eu n-am înțeles-o aici. Bun. Ești dita mai Regina, rămasă acum singură la conducere că puștoaica a plecat în pădure să trăiască alături de pitici. De ce să-ți complici existența?! Ok, treaba cu mărul a fost mișto. Mie mereu îmi plouă în gură când văd mărul ăla roșu perfect pe care i-l dă Albei ca Zăpada. Dar chiar merită să te transformi tu din regina aia frumușică, n-am ce zice, cu apucături de musulmancă totuși, în cotoroanța aia fără dinți, doar ca să-i bagi lu’ aia mică mărul pe gât?

Lucruri care mi-au dat cu virgulă

Perna din casa piticilor. Cum de perna lor amărâtă, roșie, era plină de niște penoaie?! Știți voi momentul în care au fost piticii niște gentlemani și au lăsat-o pe Albă ca Zăpada să doarmă în paturi și Mutulică a prins o pană pe care a folosit-o pe post de pernă?! La Jysk sigur n-au, am căutat. Dar poate știți ceva de Ikea?

Apoi, problema Rușinosului. Băi, oameni buni. Piticul ăla are nevoie urgentă de un medic. Faciesurile alea ceanotice de pe fața lui nu sunt în regulă. De ce nimeni nu observă asta????

Și timp de făcut raclă personalizată cu Snow White când au avut piticii? Ăăăă? Mă poate lămuri cineva? Mă gândesc că nici capacul ăla transparent nu era ventilat, dar să nu intrăm totuși în detalii macabre.

Și prințul ăla? Să fim serioși. De ce toate visează la un moment dat la prințul ăla îmbrăcat în izmene și călare pe un cal alb? Calul negru ce are, aduce ghinion? Ăsta nici măcar nu știe că dacă vrei să scoți o bucată de măr din gât, nu pupi fata, ci îi faci manevra Heimlich. Știți care-i treaba cu prinții din povești? Toți sunt niște blegomani, aia e.

sursa foto: instagram

Dacă ați ajuns până aici și nu ați râs, înseamnă că nu suntem pe aceeași traiectorie cu simțul umorului. Însă trebuie să recunoașteți că astea chiar sunt niște chestii care ies în evidență, nu-i așa?!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

11 comentarii

 1. 😂😂😂😂

  1. Mă bucur că te-a(m) amuzat, drăguțo! 😂

 2. Vai, deci am râs, dar ai dreptate 🤣 E cam ciudățel, dar noi când eram mici nu ne dam seama. P.S. tare drăguv erai ❤️

  1. Muuulțumeesc! Vine și Cenușăreasa la tv săptămâna viitoare. Stay tuned 😂

 3. […] În această perioadă citesc în paralel două cărți: The Little Book of Colour și How to Syle Your Brand. Învăț lucruri noi și asta îmi place. E tot o formă de relaxare pentru mine. Și, tot la citit, tot la relaxare intră și articolul acesta proaspăt al Denisei despre Albă ca zăpada. […]

 4. Eu n-am inteles de ce e ditamai prințesa, cu un regat la picioare dar ei ii place sa faca mâncare si curățenie la modul obsesiv.

  1. N-am inteles nici eu asta, dar tare as vrea cheful ei atunci cand vine vorba de facut curatenie 😂 Uneori ma doare capul doar cat ma gandesc unde e pus aspiratorul

  2. MBtti spune:

   Nu era chiar ditamai prințesa, dacă e să ne referim strict la filmul lui Disney. O mare parte din copilărie și-a petrecut-o pe post de servitoare în propria casă. Automat că în acest context, era și foarte pricepută la făcut curățenie sau mâncare. 🙂

 5. […] citit articolul Denisei si m-am amuzat, totodată am rămas surprinsă câte chestii ilogice găsești în povestea Albă […]

 6. Eu am înțeles târziu, târziu de ce o cheamă Alba ca Zăpada, chiar dacă era explicația de la început. Mă aşteptam să fie îmbrăcată în alb, nu să fie vorba de pielea ei. Suferea de anemie, clar. Şi când i-a rămas măru-n gât tot albă a fost în loc să se-nvinețească. Mă rog, are bujorii ăia care m-au dus în eroare… pentru mine albul e alb, nu rozaliu. 😑😑😑

  1. Ahahaha. Complet adevarat 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *