Guest Post

Scrisoare (de mulțumire) pentru Moș Crăciun (XVIII)

Pentru început trebuie să mărturisesc că nu sunt un împătimit al Sărbătorilor de iarnă…Cumva, încă din copilărie nu am găsit…sensul profund. Știam că vine Moș Crăciun, știam semnificația religioasă și spirituală a nașterii lui Iisus…dar chiar și așa cumva simțeam că este o perioadă a anului în care este prea multă agitație pentru…lucruri care, de fapt, contează prea puțin în esență. Și da, destul de devreme am realizat că Moș Crăciun era doar o poveste, și asta nu pentru că nu aș fi avut an de an cadouri sub brad, ci pentru că pur și simplu fiind foarte atent la diferite detalii încă din copilărie îmi era greu să „ratez” semnele care îmi spuneau cine era Moș Crăciun la serbarea de la grădiniță sau cel care punea cadourile sub brad.

Două vorbe despre „relația” cu Moș Crăciun

Într-un fel sau altul „relația” personală cu Moș Crăciun a fost inexistentă până în urmă cu ceva ani…atunci am auzit despre ideea de a scrie o scrisoare Moșului în care să îți spui dorințele și visele pentru anul care urmează, iar apoi să „trimiți” scrisoarea respectivă în Univers astfel încât să ajungă la Moș Crăciun. Și nu ai nevoie de poștă sau de alte metode, ci pur și simplu o poți arde și o poți arunca în bătaia vântului, într-un râu care curge sau în valurile mării…important este să știi că ai trimis-o. Deși poate părea o copilărie, am făcut acest lucru an de an de atunci…și an de an de pe lista de dorințe s-au îndeplinit unele dintre acestea…sunt convins că acelea care erau menite a se întâmpla.

Anul acesta, înainte de a intra în luna Sărbătorilor de iarnă, a ajuns la mine invitația Denisei de a scrie o scrisoare Moșului. Și am văzut în această invitație o oportunitate nemaipomenită de a scrie scrisoarea într-un mod original…mai puțin intim și personal precum în anii precedenți, dar cu mult mai multă energie în spatele cuvintelor…și asta pentru că mesajul acestei scrisori va ajunge în ținturile lui Moș Crăciun prin intermediul Denisei, căreia îi mulțumesc pentru această oportunitate de a transmite rândurile mele Moșului prin intermediul unei „spiridușe”.

Cum ar arăta un Crăciun fără o listă de dorințe/cadouri?

La fel ca multe alte perioade ale anului, și perioada Sărbătorilor de iarnă și mai ales cea a Crăciunului înseamnă pentru cei mai mulți dintre oameni liste cu ceea ce își doresc…Și eu am avut multe dorințe și în continuare mai găsesc prin „bagaj” diferite dorințe și așteptări care își fac apariția uneori în peisaj. Însă tot mai mult am căutat să învăț să primesc și să mă bucur de ceea ce primesc. Iar anul care stă să se încheie în curând tind să cred că a fost cumva întocmai despre a renunța la a avea mereu dorințe și așteptări, și în schimb să fiu recunoscător pentru ceea ce primesc.

„Cu cât alergi mai mult să-ți satisfaci tot felul de dorințe, cu atât lucrurile după care tânjești devin mai greu de obținut.” – Wayne Dyer

“Fii răbdător şi aşteaptă. Aşteaptă cu iubire profundă, rugăciune, recunoştinţă – recunoştinţă faţă de ceea ce s-a întâmplat şi răbdare faţă de ceea ce urmează să se întâmple. De obicei, mintea omului face exact pe dos. Veşnic bombăne despre lucruri care nu s-au întâmplat şi îşi manifestă prea multă nerăbdare faţă de viitor. Se plânge permanent şi nu este niciodată recunoscătoare. Exprimă dorinţe nesfârşite şi niciodată nu construieşte capacitatea de a primi. Dorinţa este inutilă dacă ai capacitatea să primeşti.” – Osho

Pentru că în ultimii ani am avut parte de multe lecții de viață pe care am reușit să le asimilez (unele dintre ele), și pentru că anul acesta am învățat mult despre rolul (sau rostul) dorințelor, anul acesta mi-am dorit ca scrisoarea pentru Moș Crăciun să fie una de mulțumire, o scrisoare în care să renunț la dorințele și așteptările pentru anul care urmează și în schimb să fiu plin de recunoștință pentru ceea ce îmi va fi dat să primesc…

„Dacă ochii tăi sunt prea plini de dorinţe, aşteptări, doruri, ei nu pot vedea adevărul. Ochii sunt acoperiţi de praful dorinţei. Orice căutare este zadarnică. Căutarea este un produs secundar al minţii. A fi într-o stare de noncăutare este marele moment al transformării.” – Osho

Da, poate că este atipic și poate că nu mă încadrez în trend, dar sincer să fiu de când mă știu am fost în afara trend-ului… Prin urmare, scrisoarea mea pentru Moș Crăciun…

Dragă Moș Crăciun,

Dacă în ultimii ani scrisoarea mea cuprindea o listă (destul de scurtă) de dorințe, anul acesta am o listă lungă de mulțumiri pentru toate darurile pe care le-am primit de-a lungul anilor. Fie că au fost cadouri puse sub bradul de Crăciun, fie că au fost daruri primite la serbările de la grădiniță și la serbările școlare, fie că au fost experiențe pe care mi-am dorit să le trăiesc, fie că mi-ai „adus” sănătate, belșug, abundență și curaj, fie că vorbim despre toți cei alături de care am trăit cel puțin câteva clipe sau ani de zile…pentru toate acestea vreau să îți mulțumesc.

Se spune că an de an ai sacul plin de daruri pentru toată lumea… Și dacă an de an ți-am trimis o listă cu multe dorințe pe care le aveam, anul acesta mi-ai oferit un cadou pe care în scrisoarea de anul trecut mi l-am dorit, și anume să întâlnesc acele persoane și să am parte de acele experiențe care să mă ajute să îmi continui creșterea personală și să pot parcurge în continuare drumul înspre alte vârfuri ale Vieții. În urma acestui „cadou” am învățat despre ce înseamnă dorințele în viețile noastre…și da, recunosc, încă învăț. Și tocmai de aceea am ales ca anul acesta scrisoarea pentru tine, Moșule, să fie una de recunoștință și de mulțumiri.

Dacă an de an alegi să îți golești sacul pentru lumea întreagă, anul acesta aleg să umplu acest sac cu mulțumiri și cu recunoștință…Mulțumiri pentru copilăria frumoasă pe care am avut-o și pentru cadourile pe care le găseam sub brad atâta timp cât am „acceptat” să fiu copil; mulțumiri pentru familia în care am crescut și care mi-a oferit tot ceea ce a crezut că este mai bine pentru mine; mulțumiri pentru colegii și prietenii pe care i-am avut de-a lungul timpului, dar și pentru toți oamenii care mi-au dat într-un fel sau altul direcția de urmat în anumite perioade ale vieții; mulțumiri pentru străinii pe care i-am întâlnit preț de câteva minute pentru a primi mesajul care îmi era menit la momentul respectiv; recunoștință pentru persoanele cu care am împărtășit ore, zile sau ani din viață și care m-au însoțit în diferite perioade ale vieții, pentru cei care au ales să plece sau să se îndepărteze, dar mai ales pentru acele persoane care continuă să mă însoțească și să îmi fie alături și în prezent.

Mulțumiri pentru provocările pe care le-am avut de făcut față pentru a învăța cum să le depășesc și cum să urc tot mai sus; recunoștință pentru lecțiile și pentru acele persoane care mi-au fost „profesori” pentru a ajunge această versiune a mea care sunt astăzi când îți scriu aceste rânduri; mulțumiri pentru sănătatea de care mă bucur și de care m-am bucurat în toți acești ani; recunoștință pentru întreaga abundență în toate aspectele vieții…mulțumiri pentru că am învățat ce înseamnă răbdarea și chiar răbdarea infinită, mulțumiri pentru că am învățat ce înseamnă acceptarea și toleranța…

Și în final mulțumiri pentru toate experiențele, amintirile și trăirile pe care le-am adunat în „sacul” vieții an de an tocmai pentru a avea o Viață cu adevărat bogată…în experiențe, în trăiri, în amintiri, în locuri unde am pășit și în oamenii pe care i-am întâlnit.

Sper ca această scrisoare să nu te ia prin surprindere și chiar să te bucure pentru că am ales să îți scriu o scrisoare de mulțumire. Cu siguranță că am în continuare vise pe care intenționez să le transform în realitate și să le trăiesc. Sunt absolut convins de faptul că până la anul când îți voi scrie din nou voi fi surprins de numeroasele daruri pe care le voi primi pe parcursul anului 2022 din „sacul” tău întotdeauna îmbelșugat și care întotdeauna ne oferă acele „daruri” care au menirea de a ne face să devenim cea mai bună versiune a noastră.

Cu mulțumiri chiar și în încheiere,

Laurențiu

Câteva gânduri de încheiere

Personal văd în această scrisoare și în acest mod de a mă adresa unui personaj de basm pe care îl numim Moș Crăciun o modalitate de a-i scrie Universului…de a-i transmite dorințele mele în toate planurile vieții mele în anii precedenți, iar în acest an de a-i mulțumi pentru tot ceea ce mi-a dăruit și pentru tot ceea ce a considerat că nu îmi mai servește dezvoltării mele. Și am toată convingerea că energia din spatele acestor cuvinte se va resimți în lunile următoare.

Și pornind de la convingerea că fiecare zi este un cadou, consider că merită să avem o fericire dincolo de calendar, o fericire care să nu ne fie „dictată” de anumite sărbători sau de anumite ocazii speciale. Fiecare zi este o ocazie unică și specială pentru a fi fericiți sau pentru a învăța să fim astfel. Fericirea nu înseamnă absența zilelor cu lacrimi, ci înseamnă să învățăm să ne construim o viață împlinită și care să ne facă fericiți chiar și în zilele în care avem de făcut față provocărilor și obstacolelor. Tot la fel cum cred că este important să oferim iubire, răbdare, înțelegere, compasiune și atenție oamenilor care au nevoie de astfel de „ingrediente” dincolo de perioadele în care ne oprim din alergarea de zi cu zi.

Sursa foto Pinterest

În încheiere, doresc să îi mulțumesc Denisei pentru „găzduirea” pe blogul său, pentru că m-a purtat înapoi în anii copilăriei în care Crăciunul avea o altă „aromă” prin invitația de a scrie această scrisoare, iar ție, celui care ai avut răbdare să citești aceste rânduri până la final îți doresc o călătorie plină de însemnătate în fiecare zi a vieții tale!

„Rămâi recunoscător pentru tot ceea ce primești, știind că provine de la un izvor ce nu seacă și care revarsă absolut tot. Oprește-te din goană și contemplă – domolește-ți pornirile revendicative, refuzând să alergi în continuare după alte dorințe. Abandonând cursa, îi faci loc lui Dumnezeu în viața ta; și, ceea ce este și mai important, te vei asemui mai mult cu Dumnezeu, îndepărtându-te treptat de ego-ul tău și de tendința lui de-o viață de a-l omite pe Dumnezeu din ecuație.” – Wayne Dyer

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *