Guest Post

Scrisoare pentru Moș Crăciun (V)

Pe Ralu nu o cunosc decât din online. Din scurta descriere pe care mi-a trimis-o pot să vă spun că e o super-ambițioasă. Locuiește în Germania, și deși e economist, scrie pe blog, scrie și corectează articole de ziar, organizează ateliere copiilor. Dar cel mai măreț vis este acela de a deschide o editură. Sper ca Moșul să-ți asculte dorința și să ți-o aducă la realitate într-un viitor apropiat!

Dragă Moșule,

Să știi că m-am gândit foarte mult cum să îmi formulez și să îmi selectez doleanțele, deoarece multe idei îmi trec prin a mea tărtăcuță zilele astea. Și tot gândindu-mă, mi-am zis că cele mai ușor de perceput idei sunt acelea care vin din străfundul sufletului, într-un mod sincer și neîncărcat.

Așa că….

Dragă Moșule, dacă aș avea din nou 5 ani, te-aș ruga să îmi lași sub brăduțul dichisit păpușica bebeluș și mașinuța electrică, pe care știu că le-ai căutat foarte mult, undeva prin ʼ93, împreună cu părinții mei, dar date fiind vremurile, v-a fost imposibil să le găsiți, așa că păpușa arădeancă, „Negresa”, mi-a completat colecția primită drept moștenire de pe linia maternă. Nu m-a deranjat prea tare acest aspect, dar reclamele din acele vremuri de la nemți și italieni nu reflectau deloc realitatea dezolantă a perioadei de după revoluție!

Sursa foto: Pinterest

Dacă aș avea din nou 8 ani, te-aș ruga să o ții fermă pe mami și să nu cedeze lenei mele de a mă deplasa la cursurile de dans. Poate așa mi-aș fi urmat talentul nativ: talentul de a ghida pașii sprinteni pe muzica inimii. Dacă aș avea din nou 16 ani, te-aș ruga să îmi dai imboldul de a învăța cel puțin încă o limbă străină pe lângă cele două predate în scoală; măcar germana! Este singurul meu regret din adolescență care mă urmărește și în prezent deoarece locuiesc în Germania și deprind limba nemților destul de greu; mă refer aici, Moșule, la limbajul academic, dar tu înțelegi ceea ce vreau eu să spun!

Dacă aș avea din nou 19 ani, ți-aș mulțumi pentru băiatul pe care mi l-ai trimis în dar! El este prima mea dragoste și singura, este cel cu care m-am căsătorit și este tatăl copilului meu! Tu ne-ai văzut că noi doi am crescut, practic, împreună și am făcut-o frumos! Dar, dacă aș avea iar 19-22 de ani, te-aș ruga să ne îndrepți mințile amândurora spre schimburile de experiență dintre facultățile noastre și universitățile din străinătate și, totodată, să ne ghidezi pașii spre Work&Travel. Sunt singurele „regrete” nebifate la momentul potrivit.

Dacă aș avea din nou 26 de ani, ți-aș mulțumi pentru nunta superbă pe care am avut-o cu cel pe care mi l-ai trimis la 19 ani, dar te-aș ruga să amâni plecarea tumultuoasă a bunicului meu, fix înainte de ceremonie! Dacă aș avea 27 de ani, te-aș implora să ștergi de pe fața pământului ziua de 31 decembrie 2015, dar ți-aș mulțumi pentru șansa la viață pe care a avut-o soțul meu. Nu toți o au! Dacă aș avea din nou 28 de ani, ți-aș mulțumi din tot sufletul pentru minunea pe care ne-ai trimis-o în vremurile în care niciun doctor nu ne dădea vreo șansă! Dacă aș avea iar 29 de ani, ți-aș mulțumi pentru curajul pe care ni l-ai dat de a începe o viață nouă în străinătate.

DAR NU AM….și nici nu voi mai avea, iar tu știi că eu sunt recunoscătoare pentru toate experiențele vieții!

Așa că vreau să te rog să ne ții sănătoși pentru a ne crește copilul cât de frumos putem noi și să scoatem în lumea largă un adult stabil emoțional, empatic și frumos! Vezi, Moșule!? Mulți vor crede că această scrisoare nu îți este adresată, de fapt, ție! Vor crede că este o rugă pentru Dumnezeu! Dar Dumnezeu este în tot și în toate: este în ghiocelul ce răsare, timid, după lunga iarnă, este în bradul care își păstrează mereu verzi frunzele, este în ciripitul păsărelelor care ne îmbie cu simfonia lor, este în murmurul apei curgătoare, este în mine, dar și în cel/cea care citește în acest moment scrisoarea, și numai un lucru divin și o minune pot aduce zâmbetul pe buze și râsul cristalin unui copil pe data de 25 decembrie, anual! Deci, tu ești o minune!

Îți mulțumesc, Moșule!

Cu drag,

Ralu.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *