Guest Post

Scrisoare pentru Moș Crăciun (X)

Mă mândresc cu faptul că acum o cunosc pe Mirela și face to face. E tare caldă, ca suflet, ca om. Chiar dacă are gălăgie în cap, împrăștie lumii un vibe mișto. Și-mi place rău tare de ea. Iar scrisorica ei pentru Moșul, ei bine…e mai mult decât plină de emoție.

Dragă Moșule,

M-am pus la birou acum, după ce a adormit Matei la fel de liniștit ca în fiecare seară, ca să îți scriu ție. Și mi s-a făcut un gol în stomac. De emoție și dor. Mi-e dor de mine mică, Moșule. Mi-e dor să te aștept, să mă chinui să stau trează că poate-poate te zăresc și dezleg misterul intrării tale pe gaura cheii. Mi-e dor de fericirea pe care o simțeam în dimineața de după venirea ta. Îmi aduceai mai mult decât îmi doream eu. Tot timpul. Daaa, știu, nu-mi doream prea multe. Ți-era ușor. Asta pentru că aveam tot ce îmi trebuie fără să am camera plină de jucării. Îi aveam pe mama și tata care ne iubeau pe mine și Alina. Eram fericite, Moșule, și nu ne trebuia nimic. Eram iubite.

Sursa foto: Pixabay

Nici acum nu vreau mare lucru. Bine, dacă insiști, vreau un studio foto, dar după ce fac un curs d-ăla scump de fotografie. :))). Hai, nu te panica, glumesc! Cum ai putea tu să intri pe gaura cheii cu un studio foto? 

Nu vreau, de fapt, nimic, Moșule. Nu pentru mine. Am tot ce îmi trebuie, așa cum am avut tot timpul. Dar vreau pentru alții. Vreau pentru copii. Vreau mame iubitoare, blânde și răbdătoare pentru toți copiii. Vreau zâmbete zilnice pentru ei, vreau credință și iubire în viețile lor. Ale tuturor copiilor. Dar mai ales în ale celor singuri. 

Moșule, tu știai că în țara mea sunt peste 3500 de copii singuri? În întuneric și frig, în neiubire și nesperanță? Știai, Moșule, că ei nu știu ce e aia să zici MAMA și să ți se umple inima de iubire? Că ei nu știu ce minuni poate să facă o mângâiere? Că nu știu câtă bucurie poate să ducă o inimă de copil iubit de părinți?

Mi-e rău, Moșule, când mă gândesc la ei. Mă doare până în străfundul sufletului și sunt recunoscătoare pentru că sunt pentru Matei. Și mă oblig printr-o iubire cât forța Universului întreg să îi fiu cea mai bună mamă. Sunt datoare. Așa cum sunt datoare să nu îi uit pe cei singuri. 

Mai ții minte puloverul negru cu model portocaliu pe care mi l-ai adus la 8 ani? L-am purtat 7 ani, Moșule. Îmi crescuseră mâinile și el rămăsese mic. Dar nu-mi păsa. Am renunțat la el când materialul rărit din coate s-a rupt de tot. Era cel mai frumos pulover pe care îl avusesem eu vreodată. Atât de important ești pentru mine și atât de mult cred în tine și în magia pe care ai puterea s-o faci. De-aia vreau să mă ajuți să facem cumva să îi ținem pe copilașii ăștia 

Te rog, Moșule, lasă un bilețel în fiecare casă prin care treci în noaptea de Ajun în care spui două vorbe despre copilașii singuri. Eu o să las mai jos și niște informații despre cum pot cei cărora tu le duci cadouri să dăruiască, la rândul lor, copiilor nemângâiați. Tu-ți dai seama ce ai putea tu să faci în noaptea aia? Ce rezultate ai avea? Câți oameni ai putea mobiliza? Pe tine te iubește toată lumea, Moșule. Așa că e posibil să muți niște munți în noaptea de Ajun. 

Tu să scrii pe bilețel așa:

“#SUNT AICI! Ți-am adus ce mi-ai cerut pentru că ești OM BUN.

Dăruiește iubire mai departe copiilor singuri și trimite un sms cu textul la 8864. Cei de la Hope and Homes For Children vor transmite iubirea ta mai departe”.

Vezi ce cuminte sunt? Nu vreau decât să transmiți un mesaj simplu, Moșule! 

Să scrii frumos și lizibil, ca să te-nțeleagă toți. 

Aaa, nu te-am întrebat niciodată…Tu ai pile la Bărbosu’ mare? Dacă ai, poate poți să îi transmiți că o lume cu copii fericiți e o lume mai bună. Știi tu…ei cresc sănătoși la trup și la minte, lucrurile merg, societățile funcționează…D-astea…Deci să îi spui că suntem câțiva care credem că lumea ar putea fi mai bună dacă nu ar exista suferință pentru copii și toți ar fi fericiți.

Te pup! Te las să faci leagăne căluți și Lego Marvel și abia te-aștept și la Matei! 

Nu uita, da? HOPE la 8864.

P.S. Ca să vezi că sunt fată de gașcă și ca să te conving să facem treabă bună împreună, ți-am lăsat niște biscuiți cu ciocolată și alune și niște cafea cu scorțișoară, ca să nu te ia somnu’ la mijlocul nopții.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *