Congrese
Medical Experiences

La ce congrese medicale ne vedem anul acesta

Bună tuturor! Astăzi revin cu un subiect de interes pentru studenți. Viața la medicină e într-o continuă evoluție, așa că vorbim puțin despre congrese. De-a lungul anilor am participat la multe congrese și conferințe. Când te înscrii la un congres trebuie să iei în calcul câteva aspecte. Hai să le trecem în revistă împreună.

Congrese pentru începători

Dacă este primul tău an de medicină e bine să explorezi piața. Spun asta pentru că majoritatea congreselor încep primăvara. Iar până atunci, informația aflată în doar un semestru de medicină nu e cea mai la îndemână. La unele congrese găsești în dreptul workshopurilor trecuți anii pentru care acestea sunt recomandate.

Îmi amintesc că la primul meu Congressis nu am fost atentă la ce oră se dă startul alegerilor. Așa că am nimerit la un workshop de obstetrică. Dacă nu știți, obstetrica se face în anul 6. Dar a fost ok pentru că doamna doctor s-a adaptat și studenților mai mici. Însă nu toată lumea face asta.

De asemenea, îți recomand să fii participant pasiv la primele două-trei congrese. Aici nu ține neapărat de anul de studiu, ci mai degrabă de momentul în care dai start. Start la participat la congrese.

Să fii participant pasiv înseamnă să participi strict la conferințe și la workshopuri, în funcție de pachetul ales. Însă acest lucru se întâmplă fără să ai un abstract la panou sau o prezentare la scenă deschisă. Stresul e destul de mare. Și dacă nu ești sigur pe tine, poți să o dai în bară. Eu voi încerca anul acesta să fac prima mea prezentare. Rămâne de văzut dacă mă și țin de plan. Stay tuned!

Congrese online sau onsite?

Acest aspect ține foarte mult de situația epidemiologică. În 2020, toate congresele care au avut o bună organizare au putut trece online. Pe lângă ele, sunt multe conferințe individuale care permit și accesul studenților, gratuit. Așa că vă invit să le vânați și să vă luați diplomele, acolo unde se oferă.

În 2021 multe dintre congrese au avut un regim hibrid, organizat în două moduri. Fie doar workshopuri onsite și prelegerile și cursurile online. Fie o participare limitată onsite, la care la epuizarea pachetelor rămâne doar varianta online.

Pentru moment, în 2022, planurile sunt mărețe. Toți organizatorii încearcă să ține fizic congresele. E un efort destul de mare, având în vedere instabilitatea epidemiologică. Însă ținem pumnii strânși, căci e mișto atmosfera de congres.

Unde ne întâlnim anul acesta?

Eu încerc să ajung peste tot anul acesta. Unii o văd ca pe o cheltuială în plus. Eu o văd ca pe o investiție în mine. Și având în vedere că unele congrese sunt internaționale, așa am ocazia să interacționez și cu cei din afară. Fie că vorbim de medici sau de alți studenți.

Așa că, în ordinea numerelor de pe tricouri, începem în luna mai!

Marisiensis

E prima mea participare la acest congres. Este internațional, la Târgu Mureș, între 4 și 8 mai. Acest congres se întinde pe toate ramurile sistemului, inclusiv medicină de urgență, militară, dentară sau farmacie.

Congrese
Sursa foto: facebook

Dacă vreți mai multe detalii despre congres, vă invit să le accesați site-ul.

Congressis

Congressis este al nostru, al UMF-ului de la Iași. Este tot un congres internațional, dar din păcate noi revenim după doi ani de pauză totală. Dacă ești bobocelul nostru, îți recomand anul ăsta să rămâi la noi, pentru că ai șanse mai mari să te întâlnești cu cei cunoscuți.

Sursa foto: Facebook

Pachetele sunt foarte mișto. Urmărește pagina de Facebook a congresului și acolo vei găsi toate detaliile necesare. See you there!

CordX Masterclass

Și aici e prima mea participare. Mi se pare interesantă ideea de congres țintit pe o anumită temă. E tot la Târgu Mureș, la finalul lunii mai, așa că în afară de Congressis, nu stăm deloc acasă.

Sunt foarte entuziasmată, pentru că acesta a fost primul congres la care m-am înscris anul acesta. Și, zic eu, am făcut-o cu dreptul, pentru că mi-a adus adrenalină și entuziasm pentru celelalte.

Sursa foto: Facebook

Mai spre toamnă vin alte trei lucruri importante. Primăvara Dermatologică ieșeană, Surgicon și KronMed. Toate trei sunt congrese renumite, bine puse la punct ca organizare, ca lectori și ca informații de actualitate. Despre ele o să vă spun mai aproape aici, căci încă nu și-au anunțat datele. Dar ne vedem acolo oricum!

În concluzie, sper că v-am deschis și vouă apetitul pentru congrese. Și pentru cunoaștere, în general.

Ne vedem acolo!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *