Blog

Festivalul Cinecopilăria: Elisabeta Bostan

1 martie 1931- Buhuși, județul Bacău. Se naște Elisabeta Bostan, care ulterior a devenit un nume emblematic al cinematografiei românești. Ambasador al filmului românesc, membră în mai multe jurii internaționale, recunoscută și premiată în Europa, Asia, America, Australia, cu aproape 60 de premii, naționale și internaționale.

Poate cea mai mare recunoaștere a fost chiar premiul Gopo care i s-a alăturat în palmares în anul 2009 și care reprezintă o recompensă pentru întreaga activitate desfășurată într-o jumătate de secol.

Fotografie: Andrei Luca

Festivalul CineCopilăria

Anul 2022 vine cu o sărbătoare mare în lumea filmului românesc. Se lansează proiectul cultural CineCopilăria, într-o colaborare cu Asociația ARTIS, Casa de Cultură și Primăria orașului Buhuși. Proiectul va lua naștere în orașul natal al regizoarei, devenind un festival al filmului copilăriei, urmând să se desfășoare anual în Buhuși.

Un interviu în premieră realizat la București, acasă la regizoare, dezvăluie emoții. “Sunt foarte emoționată, mi-ați făcut o mare bucurie. Dumnezeu v-a trimis în viața mea și nu îmi vine să cred că am casa plină de începuturile mele, de la Buhuși. Astăzi, aici este o minune. E o minune pentru că ați vrut să veniți în casa mea”. Vizita a fost făcută de membri ai asociației ARTIS, de primarul orașului Buhuși, Vasile Zaharia și reprezentanți ai Casei de Cultură.

Fotografie: Andrei Luca

Interviul este realizat în parteneriat cu Cinemaraton. Va fi difuzat în premieră la Buhuși, iar apoi va ajunge în casele tuturor, pe micile ecrane.

Ediția pilot a festivalului se va desfășura anul acesta în luna martie, unde Elisabeta Bostan va fi și numită cetățean de onoare al orașului Buhuși, iar Casa de Cultură îi va purta numele.

De-a lungul carierei, Elisabeta Bostan colaborează cu scenarista Vasilica Istrate, realizând filme precum Tinerețe fără bătrânețe, Mama, Saltimbancii, Un saltimbac la Polul Nord, Veronica, Veronica se întoarce.

În cadrul festivalului va fi aniversat și filmul Veronica, care va împlini 50 de ani de la lansare. Va fi redifuzat pe marile ecrane, alături de invitați speciali.

Pentru mai multe detalii puteți consulta și pagina de facebook a festivalului.

Să ne (re)vedem sănătoși la film! ❤️

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *