astrologia
Blog

Astrologia- un pahar de vorbă universal

Astăzi discutăm despre un subiect pe care îmi permit să-l numesc controversat: astrologia. Suntem cu Ralu, pe care o găsiți atât pe Facebook cât și pe blog. Pentru că i-am pus multe întrebări iar răspunsurile sunt pe măsură, o să ne vedem cu ea și mâine, pentru continuare. Când astrele vorbesc…nu se mai opresc.

Mulțumesc, Raluca, pentru toate informațiile împărtășite aici!

Pentru început spune-mi te rog câteva cuvinte despre tine. Cine ești și de ce astrologia?

Bună Denisa, în primul rând aș vrea să îți mulțumesc pentru această oportunitate. Eu sunt Raluca, am 33 de ani, doi copii, am terminat Psihologie și Drept cu mult timp în urmă. În ultimii 10 ani am lucrat în domeniul resurselor umane.

Cu un an în urmă, am început un curs acreditat în urma căruia m-am calificat ca astrolog. De ce Astrologie? Pentru că este ceva ce m-a atras întotdeauna, însă nu am avut curajul să cercetez mai departe ce înseamnă cu adevărat. Asta până când nu am înțeles că este un instrument extrem de valoros în dezvoltarea mea personală. Am ajuns să consult un astrolog cu 4 ani în urmă, într-un moment în care mă simțeam blocată. Nu știam ce direcție să urmez, mi se părea că nu găsesc sens în nimic. Prima interacțiune a fost ca un duș rece însă am primit mult confirmări. Mi-a fost confirmată inclusiv misiunea mea, și de atunci nu am făcut decât să mă gândesc tot mai mult cum mi-o pot împlini. Iar Astrologia este, pentru mine, unul dintre răspunsuri. O găsesc absolut fascinantă și este un domeniu pe care mă văd aprofundând-l toată viața. Deci, în primul rând am ales Astrologia pentru mine, pentru că mă ajută. Iar dacă mai pot ajuta încă o singură persoană prin ea, atunci e minunat și sunt fericită.

sursa foto: pinterest

Ce te-a atras cel mai mult spre partea aceasta de căutat între astre destinele oamenilor?

Motivația mea principală este să ajut și Astrologia este un instrument care are puterea de a face asta. În plus, mi se potrivește foarte mult, este o îndeletnicire să zicem, nouă, dar care se leagă foarte frumos de tot ceea ce am făcut până acum. Ceea ce eu caut în astre, la fiecare consultație și la fiecare interacțiune sunt soluțiile. Îmi doresc să îi ofer persoanei din fața mea soluții și confirmări ca să își poată urma drumul lui. Să poată merge mai departe cu încredere pe drumul pe care și-l dorește.

De ce crezi tu că părerile oamenilor sunt împărțite când vine vorba de astrologie? De ce unii cred și alții nu?

În primul rând, nu cred că toată lumea trebuie să fie interesată de un anumit domeniu iar Astrologia nu face excepție. Sunt oameni care o studiază și oameni pe care nu îi interesează absolut deloc și asta e ok. Sunt oameni care o înțeleg și din acest motiv cred în ea, îi cunosc beneficiile și înțeleg ce poate face Astrologia pentru ei. Și sunt oameni care pur și simplu nu știu, nu au cunoștințele despre ceea ce înseamnă această practică și spun că nu cred sau că este o prostie. Cred că totul ține de nivelul fiecăruia de dezvoltare și deschidere, până la urmă. Chiar dacă pare ceva foarte mistic sau foarte magic, Astrologia este tot ceva ce se învață – la fel ca orice altă disciplină.

Cât ar trebui oamenii să se cunoască din punct de vedere astrologic? Care sunt cele mai importante lucruri de știut?

Cum am zis și mai sus, nu cred că toată lumea ar trebui să studieze Astrologie. Nici să se cunoască din punct de vedere astrologic, dacă ei nu își doresc acest lucru. Pentru cei pe care îi interesează acest domeniu, este foarte important să îți cunoști Ascendentul și atunci când consulți un horoscop, de exemplu, să citești/asculți și informația despre această zodie nu doar despre zodia în care ai Soarele.

Apoi, ar fi important să știi unde ai Luna, în ce zodie se afla la naștere. Luna reprezintă emoțiile noastre, viața noastră interioară, copilăria, relația cu mama noastră și cum suntem sau vom fi noi ca mame (desigur, asta se aplică doar pentru femei). Asta ar fi baza, ca să spun așa.

Apoi putem să vedem unde se află planeta Venus, această planetă ne poate da indicii despre cum iubim. Și despre viața noastră amoroasă. Pentru femei arată personalitatea, ce fel de femeie este, iar pentru un bărbat ce fel de femeie își va dori sau ce fel de femeie va atrage.

sursa foto: pinterest

Polul opus

La polul opus, ca să zic așa, Marte ne arată forța noastră, ambiția, modul în care acționăm. Pentru un bărbat arată cum este el ca bărbat, iar pentru o femeie ce fel de partener își dorește sau va atrage. Dacă vrem să înaintăm, planeta Mercur ne arată modul în care gândim și de obicei stă pe lângă Soare. Se află în același semn însă, de multe ori se poate deplasa un semn înainte sau înapoi. Ce înseamnă asta? Concret, poți să fii zodia Gemeni dar să gândești, să te miști și să te comporți ca un Taur. Sau să fii Săgetător dar să gândești ca un Scorpion. Poziția planetelor și Ascendentul le poți afla gratuit pe internet. Sunt site-uri unde introduci data, locul și ora nașterii și poți afla mai multe aceste informații. Dacă ți se pare că este relevant și vrei să afli mai mult, personalizat, poți consulta un astrolog.

Vine o trecere majoră, Saturn. O planetă care pare că sperie oamenii. Ce înseamnă asta? Să ne speriem? Să ne bucurăm că există acești ani karmici? Știu că sunt vizate câteva zodii mai mult, celelalte vor trece ”nevăzute” de Saturn?

Pe cer tot timpul se întâmplă lucruri. Chiar acum experimentăm o Lună plină în zodia Fecioară care aduce energia vindecării, a curățeniei mentale și trupești. Este un moment bun pentru eliminarea gândurilor toxice și a emoțiilor negative.

Ca să răspund la întrebarea ta legată de Saturn, el tocmai intră în zodia Pești și va sta acolo până în 2026. Este o poziție care va atrage atenția mai mult asupra psihicului dar și a spiritualității. Este posibil să simțim nevoia să includem anumite practici spirituale în viața noastră de zi cu zi, cum ar fi yoga, rugăciunea sau meditația. Este posibil ca dacă am avut anumite probleme, situații la nivel mental sau emoțional, să fie un moment în care să apară vindecarea – pe acest tranzit.

Acest tranzit nu va afecta pe toată lumea la fel, depinde foarte mult cum acest Saturn în tranzit interacționează cu planetele din harta natală, ce aspecte face cu acestea și pe ce domenii de viață. Da, Saturn este o planetă karmică și este cunoscut ca un profesor exigent. E posibil să testeze domeniile de viață din casele pe care le va tranzita. Pentru unii va fi poate mai provocator, iar alții nici nu vor simți. 

În general, părerea mea este că nu trebuie să ne panicăm și să ne speriem de nimic. Toate aceste tranzite, și a lui Saturn și a celorlalte planete și a nodurilor Lunare etc, sunt firești. Ele sunt ciclice și experimentăm numeroase astfel de schimbări de-a lungul vieții noastre. Unele dintre ele este posibil să scoată la iveală probleme nerezolvate, lucruri făcute de mântuială, situații în care vom fi ”împinși” să facem pasul mai departe. Opinia mea este că totul se întâmplă mereu pentru binele nostru suprem și avem astfel șansa să ne învățăm lecțiile și să creștem.

sursa foto: pinterest

Vă invit să reveniți mâine și pentru partea a doua, dacă astrologia vi se pare un subiect interesant!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. […] sigură că ți-ai dat seama din răspunsurile mele anterioare, deși ele au fost extrem de succinte, că Astrologia este, de fapt, foarte complexă. Horoscopul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *