astrologia
Blog

Astrologia- un pahar de vorbă universal (II)

Așa cum v-am spus și ieri, ne întâlnim și astăzi tot cu Raluca și vorbim în continuare despre astrologie. Fără alte introduceri pompoase, astrologia și astrologul Raluca.

În general oamenii spun că astrologia e o prostie, că ei nu citesc horoscopul. Este Astrologia altceva sau doar echivalentul horoscopului?

Sunt sigură că ți-ai dat seama din răspunsurile mele anterioare, deși ele au fost extrem de succinte, că Astrologia este, de fapt, foarte complexă. Horoscopul este parte din Astrologie, desigur, dar el este o mică, foarte mică parte. În plus, un horoscop este realizat la modul general, spre deosebire de o astrogramă care este realizată într-un mod 100% personalizat. Horoscopul ne oferă informații generale în funcție de tranzitele planetelor pentru fiecare semn zodiacal în parte. Însă harta natală a fiecăruia dintre noi este foarte diferită de cea a zodiei în care spunem că suntem. Toți avem în noi câte puțin (sau mai mult) din fiecare zodie. Nimeni nu este într-o singură zodie, chiar și atunci când avem multe planete într-un singur semn.  

E important să ne ghidăm viața după ce ne spun astrele?

Este important să ne ghidăm viața după ceea ce e important pentru noi, ceea ce ne ajută să creștem și să evoluăm. Astrologia este un instrument de cunoaștere puternic. Pentru foarte multe persoane se poate dovedi de ajutor în a-i ghida să se dezvolte, să se deblocheze. Dar nu, nu cred că este pentru toată lumea.

sursa foto: Pinterest

Ce înseamnă o hartă a destinului astrală? Cum aflăm dacă avem un lilith în drumul nostru? Care sunt nodurile din astrologie și cu ce se ocupă ele?

Nodurile lunare fac parte din Astrologia karmică. În fiecare hartă astrologică avem prezente Nodurile Lunare care formează axa destinului.

Nodul Sud reprezintă karma, bagajul nostru energetic, ceea ce aducem cu noi din viețile anterioare și ce trebuie să depășim.

Nodul Nord este dharma – adică misiunea noastră în viața actuală. Practic, fiecare zodie vine la pachet cu opusul ei, iar harta se formează pe aceste 6 axe.

Referitor la Lilith, toți o avem pe Lilith în hartă și ea nu este ceva rău. Lilith reprezintă frica noastră inconștientă, partea noastră ascunsă, umbra noastră. Ne arată care este partea cu care ar trebui să facem pace.

Ce reprezintă casele în care se mută planetele? Cum ne afectează mutarea lor?

Hărțile astrologice sunt împărțite în 12 ”felii”, fiecare dintre ele situându-se pe câte o zodie. Fiecare ”felie” reprezintă un domeniu de viață și acestea sunt casele astrologice. Astfel, avem o casă a sinelui, o casă a banilor, o casă a relațiilor, o casă a căsătoriei și așa mai departe. Casele astrologice nu se mută. În schimb se mută planetele care sunt într-o continuă mișcare pe cer. Tranzitul unei planete într-o anumită casă peste harta noastră natală, poate afecta domeniul respectiv al vieții noastre.

Ce ne pot spune astrele despre vocații? Dar despre compatibilități?

Astrele ne spun foarte multe despre personalitatea și potențialul nostru. Așa cum vă spuneam mai sus despre casele astrologice, avem o casă a muncii, o casă a hobby-urilor, o casă a carierei. Toate acestea ne oferă indicii despre vocația și potențialul unei persoane. De asemenea, Soarele  și Ascendentul ne oferă indicii despre vocația și meseria unui nativ pentru că până la urmă, ceea ce facem, este și ceea ce suntem.

Legat de compatibilități, putem analiza hărțile nativilor și să vedem ceea ce au de învățat unul de la altul, dacă relația este de durată, dacă este o reîntâlnire karmică. În harta unei persoane putem vedea ce parteneri atrage sau alege, ce lecții are de învățat în iubire, dacă are de depășit anumite blocaje în această arie a vieții.     

Putem face, de asemenea, harta relației, care este o entitate în sine, să vedem ce fel de relație este aceea, ce fel de comunicare există, ce fel de atracție, ce destin are această legătură între doi oameni.

sursa foto: Pinterest

Cum ne găsim răspunsurile între astre? Ce să facem ca să le ascultăm?

Astrologia este un instrument pe care îl putem folosi în dezvoltarea noastră, dacă ne interesează să ne auto-depășim și să devenim versiunea noastră cea mai bună. Această practică ne poate ajuta să ne cunoaștem, să identificăm  momentele potrivite, să ne identificăm blocajele, să știm unde mai avem de lucrat. Pe lângă harta natală care ne arată personalitatea și potențialul, putem folosi astrologia pentru previziuni, care arată practic posibilitățile care vor apărea în perioada următoare. Astfel putem să știm când e momentul să acționăm, le ce trebuie să fim atenți și ce șanse pot apărea pentru noi. 

Ca să ascultăm astrele putem studia individual, însă este destul de complicat fără ghidare adecvată și asta o spun din experiență. Putem face cursuri în acest domeniu, putem citi sau putem chiar consulta un astrolog atunci când simțim să facem asta.

În loc de încheiere

Vreau să îi mulțumesc încă o dată Ralucăi pentru aceste răspunsuri ample. M-a ajutat și pe mine să-mi liniștesc un pic sufletul, dându-mi niște detalii pe care doar eu și sufletul meu le știam. Am rămas profund impresionată. Bineînțeles, eu mă număr și printre oamenii care cred în astrologie, dar nici eu nu credeam că există atâtea dedesubturi în domeniu. Sper că v-au ajutat răspunsurile la aceste întrebări și vă invit să o contactați pe Raluca dacă doriți să aflați mai multe, aici.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *