lucruri
Îngrijire

Lucruri pe care nu le mai cumpăr

Bună tuturor! Nu cred că am adoptat des aici ideea de a prezenta lucruri pe care nu o să le mai cumpăr. În timp s-au adunat câteva câteva produse, așa că vreau să vi le arăt și vouă.

Nu vreau să mă complic, să fac un top sau mai știu eu ce. Am să las aici într-o ordine aleatorie acele lucruri pe care nu o să le mai cumpăr.

Glow Perfection Foundation

O să încep cu un fond de ten. De foarte mulți ani eu mă înțeleg excelent cu fondul de ten semnat Sephora. Eu folosesc nuanța mată, însă m-am gândit la începutul anului să iau și varianta Glow. Bineînțeles, am achiziționat aceeași nuanță. Doar că aceasta vine de cinci ori mai galbenă, se întinde groaznic pe ten.

Mă gândesc că sunt unele persoane care sunt mulțumite de acest produs. Și eu mă înțeleg foarte bine cu varianta Best Skin Ever. Așa cum v-am spus, m-a cucerit în urmă cu mulți ani. Cu siguranță acesta se află pe o listă opusă de lucruri, respectiv cele pe care continui cu drag să le cumpăr.

Eyeliner tip cariocă

Aici sincer nu am preferință la vreun brand. Orice eyeliner tip cariocă e ceva de groază. Ori nu se întinde bine, ori mi se prinde de pigment și nu mai merge. Ori se usucă prea repede, ori e prea gros, ori e prea subțire. Nu am întâlnit des femei care să fie mulțumite de astfel de eyelinere, dar cred că orice persoană are o listă de lucruri pe care o recumpără. Și bineînțeles, una mai mare cu lucruri de necumpărat din nou.

Pentru că sunt cumva tot în sfera machiajelor, aș vrea să fac o paranteză. Niciodată nu mi-au plăcut acele palete de farduri, fie ele mai sau mici, cu toate culorile în ele. Să fim serioși, când vine vorba de lucruri pentru machiaj, o femeie are o gamă restrânsă de gusturi. Dacă deschizi o paletă din aceasta mixtă, ori sunt folosite doar nuanțele neutre, ori doar cele de trezesc morții din cimitir. There is nothing in between. Prefer paletele mici și bine secvențiate pe nuanțe, în detrimentul celor mari și multicolore.

Apa micelară Neutrogena

sursa foto: Notino

Recunosc, Neutrogena e un brand aflat printre preferințele mele, însă mi se pare puțin overrated ca prețuri pentru unele produse. În prezent folosesc un ser Hydro Boost de la ei și o cremă de noapte. Într-adevăr, ambele produse sunt achiziționate din Turcia, dar mă gândesc că e mai mult vorba de diferența de preț la mijloc și nu de ce lucruri sunt în compoziție.

Apa micelară Hydro Boost mi-am achiziționat-o de la noi. De la început mi s-a părut un pic dubioasă, mi se pare că miroase ușor a acetonă. Dar mi-am zis, cine știe, e Neutrogena, poate au filtrat vreo fântână a tinereții și așa miroase ea. Însă eu am pleoapele foarte sensibile, fiind și operată la una dintre ele. Nu cred că există apă micelară mai măcelară cu pleoapele mele decât aceasta.

De-a lungul timpului am încercat mai multe ape micelare. Și de la Bioderma, de la Roche Posay, de la Garnier, niciuna nu mi-a afectat ochii atât de tare. Din aceasta cred că am mai bine de un sfert rămasă, însă oficial mi-am dat seama că ea e problema și nu eu, așa că am să-i spun adio, fără drept de apel vreodată.

Niacinamidele și ceva în plus

sursa foto: Pinterest

Da, da, știm cu toții niacinamidele, produsele revoluționare care sunt pe placul și pe buzele tuturor. Unul dintre puținele lucruri bune inventate pentru skincare. Iar printre cele mai bune produse de pe piață se află și sticluța magică The Ordinary, cu Niacinamide și ceva în plus. Plus 1% Zinc. Singura problemă este zincul, da, metal greu unanim acceptat și produs în cantități mici totuși de organism. Însă unii dintre noi mai avem și alte lucruri, cum le zice…alergii. Da, din cauza unei alergii la metale grele, găsite într-o paletă de farduri, eu am fost operată la ochi. Astea nu apar peste noapte, ci după utilizarea în timp. Bineînțeles, m-am gândit să intru și eu în rând cu lumea și să-mi niaminaciduiesc fața. Iar după o săptămână de folosit produsul, artificiile din noaptea de revelion de la Sydney s-au năpustit pe fața mea, arzându-mă. It is a no no for me.

Cotonete refolosibile

Cotonete, dischete, puteți să le spuneți cum doriți. Eu am câteva primite în dar odată cu apa micelară de la Bioderma. Mari, drăguțe, bumbăcite, ce-ți trebuie mai mult? Trebuie să vă spun sincer, după două utilizări, în afara faptului că m-am speriat de ce am scos de pe fața mea, dar am fost nevoită să le bag în mașina de spălat. Le-am scos de parcă în loc să le pun cu rufele albe, le băgasem cu alea negre nespălate vreodată, din care iese culoarea. S-au spălăcit în așa fel și nu mi se pare decât că sunt niște mari purtători de virusuri și bacterii. Mi se par împuțite de la un moment dat și degradate. Nici pentru beauty blender nu știu cât e normal să-l refolosește, dar aceste cotonete mi se par cea mai proastă invenție a lumii machiajului.

Cu siguranță sunt mai multe lucruri și produse pe care nu vreau să le mai cumpăr. Însă azi dacă tot m-am dus în sfera de make-up și skincare, am zis să rămân aici. Voi ce produse din această arie aveți pe lista neagră?

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *