lecții
Blog

Lecții valoroase pe care le-am învățat în ultimii ani

Uneori viața ne testează. Alteori ne predă lecții. Iar dacă nu suntem atenți la ele, dacă nu învățăm ceva, le tot repetăm. Aceste lecții formează uneori un tipar și tot ce avem de făcut este să-l conștientizăm și să-l rupem. De cele mai multe ori tiparele nu sunt sănătoase, dar ne trezim prea târziu.

Ultimii ani mi-au pus pe masă lecții valoroase pe care să le iau în bagajul constructiv al vieții. Am deschis greu ochii de multe ori, însă când m-am deșteptat nu am mai privit în spate.

N-ai nevoie de validarea nimănui

Am observat că oamenii caută adesea validare în alți oameni. Caută mâna aia care le ținea șaua când au învățat să meargă pe bicicletă. Însă acea mână bine intenționată s-a pierdut de mult. Oamenii nu mai au bunătatea să ajute alți oameni. Critică, judecă, vorbesc pe la spate.

Mai ales atunci când facem ceva nou, simțim nevoia de a primi o apreciere vizibilă de la restul. Nu avem nevoie decât de un sentiment din inima noastră care să ne ghideze. Avem nevoie de noi să ne spunem că totul e bine.

Lecții din viețile altora

Mereu am dat de oameni binevoitori care-mi vorbesc de experiența lor. Așa e, unele pot fi asemănătoare. Dar fiecare om, împreună cu felul lui de a fi, poate face o situație asemănătoare…diferită. Nu mai lăsați oamenii din jurul vostru să prindă fluturi în viața voastră. Nici cu sfaturi legate de carieră, nici cu legăminte sfinte despre relații. Nimeni nu știe ce e cu adevărat în sufletul tău când treci printr-o situație. Ridică bariere așa cum trebuie, fără să lași o zonă gri. Acceptă o opinie și nimic mai mult și trăiește-ți până la capăt propria experință.

Zâmbește frumos și ține-ți gura

Ultimii ani mi-au arătat cât de mult s-au înrăit oamenii. E drept, uneori cei de la care te aștepți mai puțin sunt cei mai parșivi. Zâmbește frumos când oamenii te întreabă de planurile tale. Nu țipa în gura mare care e următoarea ta mișcare. Invidia e în floare, iar gândurile negative sunt ușor de aruncat în univers. Nu le da oamenilor satisfacția de care ai nevoie, pentru că nu vor fi acolo decât ca să-ți vadă eșecul.

sursa foto: Pinterest

Totul se întâmplă cu un motiv

De multe ori m-am întrebat de ce mi se întâmplă mie anumite lucruri. De ce Dumnezeu vrea să mă învețe pe mine lecții, la nesfârșit, în timp ce alții trec liniștiți prin viață.

Apoi îmi amintesc că Dumnezeu niciodată nu dă mai mult decât poți duce. Iar dacă totuși e prea mult, e doar ca să te facă să înțelegi că puterea ta e mult mai mare decât crezi. Totul se întâmplă cu un motiv. Uneori pare că n-o să iasă nimic bun dintr-o situație. Alteori viața vine și-ți pune în față cea mai frumoasă binecuvântare. Și altă dată trebuie doar să învățăm lecții, să tragem concluzii și să închidem volume din viața noastră care trebuiau să fie simple capitole.

Totul se rezolvă

Cred că scopul suprem al omului este să fie fericit, liniștit și împlinit. Dar în momentele grele, când e cuprins de disperare și nu gândește limpede, pierde esența: rezolvarea. În fiecare poveste există o luminiță la capătul tunelului. În fiecare moment neprielnic există un loc în care ne putem așeza să ne golim mintea. Iar uneori, ca totul să fie mai ușor, viața ne trimite oameni pe care-i privim și pentru care știm că merită lupta.

Nimic nu rămâne nerezolvat. Însă uneori puzzle-ul e greu de completat.

sursa foto: Pinterest

Adesea fericirea vine din interior

Uneori lucrurile scapă de sub control. Și atunci tindem să alegem drumul cel mai lung și întortocheat spre finalul poveștii. Însă trebuie doar să ne oprim puțin și să privim adânc în sufletul nostru. Fericirea vine din interior. Din noi, dacă știm să nu negăm sentimentele și trăirile noastre. Dacă găsim drumul spre liniștea sufletului nostru, viața noastră o să se simplifice brusc și o să fie plină de fericire.

Aveți grijă de voi și de toți cei dragi.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. Dargă Denisa,

    Faptul că tu înveți lecții înseamnă că ai ajuns în punctul în care atenția și conștientizarea să te ajute să înveți din lecțiile respective și tocmai din acest motiv să treci peste tiparul care altă dată te ținea pe loc. Și cei din jur primesc lecții, doar că nu toți le observă și prin urmare auzim că viața lor este un tipar care se tot repetă de ani de zile…pentru că nici nu observă lecțiile care le sunt „predate”.

    Mulțumim pentru că ai împărtășit aceste lecții, cu siguranță pot trezi și în cei care le citim anumite „butoane” pentru acele aspecte unde mai avem nevoie să învățăm. Și fie ca aceste lecții să te ajute să te bucuri mai mult de capitolele vieții care îți stau înainte :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *