Când m-am gândit să dau la Medicină aveam ochii roșii, gâtul umflat, nasul înfundat și niște gânduri foarte ciudate având în vedere că eram la profil umanist, mai exact la filologie bilingv engleză.
Când am ajuns în facultate, am aflat că pluralul corect de la virus nu e viruși, ci virusuri și că poți pica examenul dacă nu spui pluralul corect. Tot aici am aflat că oamenii vin la doctori chiar cu toate paginile Wikipedia după ei, cu zeci de alifii și tratamente din auzite pe care le aplică pe diverse bube. Tot pe băncile Universității am aflat că oamenii nu vor să facă biopsii, pentru că dacă se umblă se stârnește.
Pentru că am un program foarte haotic, stau și pierd nopțile ca să învăț, sănătatea mea începe să se șubrezească. Încep să am cârcei, iar durerea mă omoară în alea câteva ore de somn pe care apuc să le dorm noaptea. Ochii îmi sunt mai mereu roșii, pentru că stau sub lumina lămpii de birou; cam ca un pui din incubator.
Pentru orice sezon, Farmacia la Preț Mic merită câte o vizită în urma căreia să ne aprovizionăm cu vitamine. Eu din farmacie îmi iau mereu vitamine și ceai. Ceai pentru somn liniștit, căci insomniile mă omoară de multe ori și vitamine pentru că sunt foarte mulți factori care-mi pereclitează imunitatea. Magneziul e mereu în sertarul cu medicamente (da, am un sertar, căci -tot din facultate- am înteles că e o prostie să ții pastilele în frigider) pentru că îmi face suferința dată de cârcei mult mai ușor de suportat. Totodată vitamina D nu lipsește niciodată, mai ales D3-ul, căci până la urmă el e
șeful care ajută la fixarea calciului în organism. Iar eu cum nu sunt fan lapte ori brânză ori orice element care are în compoziția lui calciu, din păcate trebuie să mi-l iau din pastile.
Uneori, în vreme de răscruce, îmi mai pun câte o branulă, căci nimic nu-i mai bun, mai sfânt și mai eficient decât o perfuzie! Dar acasă e mai greu, căci un perfuzor nu-i chiar atât de ușor de ascuns în casă și nici vreo perfuzie agățată de lustră nu e ceva foarte estetic.
Fiecare organism are nevoie la un moment dat de anumite suplimente. Dacă am trăi într-o lume perfect normală, oxigenată corespunzător, fără griji și cu destule ore de somn, probabil că farmaciile și companiile farmaceutice ar ajunge să dea faliment, pentru că oamenii nu ar mai fi nevoiți să apeleze la diverse stimulente pentru organism.
Sunt câțiva ani buni de când eu îmi regăsesc energia în medicamente. Nu e un lucru deloc sănătos, dar este și ăsta un viciu necesar. Fie că e vorba de lecitină, de un complex de vitamine, de anticoncepționale sau chiar de un simplu ibuprofen, sertarul medicamentelor pare că nu se golește niciodată!
Acum, că sezonul rece a venit, are de suferit și pielea mea, căci se usucă și se înroșește mai ceva ca un mexican când mănâncă sos salsa. Dar odată ce organismul primește fărâma de vitamine care să mă mențină pe linia de plutire între om și zombie, lucrurile se îmbunătățesc și la nivelul dermului. Pe lângă protejarea corpului cu suplimente, încerc să-mi echilibrez și dieta alimentară pentru că și ea influențează mult schimbările din corpul nostru.
Corpul meu e învelit bine de haine călduroase, pe sub ele am pielea protejată de creme hidratante cu protecție, iar organismul meu la interior are câte un strat protector din vitamine care pun în mișcare fiecare funcție a corpului așa cum ar trebui să funcționeze dacă rezervele naturale ale corpului meu ar fi încărcate la maxim.
A venit sezonul rece și pare că toate te dor? Caută vitaminele care să-ți regleze organismul!
Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 11 din cadrul competiției SuperBlog!
[…] Vitamine și suplimente […]