Medical Experiences

Tipuri de medici pe care îi întâlnești în spital (II)

Bună, tuturor! Pentru că astăzi este ziua Mondială a Medicului și cei de la eHalate.ro au pregătite câteva surprize pe site (rămâneți până la sfârșit ca să vedeți despre ce este vorba), aș vrea să continui seria începută aici și să vă povestesc câte ceva despre medicii pe care îi întâlnești în spital.

Pinterest

Medicul arogant

Voi începe cu cei mai răi din diverse motive. Din punctul meu de vedere, medicii care au o atitudine superioară față de pacienți sunt cei mai buni. Și am să vă spun și de ce.

Indiferent dacă ai terminat sau nu facultatea asta chinuitoare cu 10, ori dacă ai avut un rezidențiat super reușit, adevăratul tău cv constă, așa cum bine știm, nu în reușite ci în eșecuri. Pentru că la noi așa stă treaba: un doctor e bun, meh, că e obligat să-și facă treaba cum trebuie, iar după N pacienți vindecați vine și eșecul. E ceva normal să greșim, suntem oameni, iar pe deasupra nu știi nici cum reacționează pacientul tău. Dar dacă ceva rău se întâmplă cu el, oamenii o să țină minte acel lucru negativ și nu toate reușitele tale de până atunci.

Însă cei aroganți își permit să fie așa pentru că sunt cei care au în spate reușite peste reușite. Și eu recomand să aveți încredere în medicii ăia.

Medicul cu plicul

Deși nu voiam să menționez asta totuși, dar e o realitate pe care o știm cu toții. Din păcate încă sunt medici care așteaptă să le dai ceva. Dacă e să dăm timpul înapoi, putem vedea că și pe vremuri doctorii în semn de apreciere și mulțumire mai primea câte o găină, câte o sticlă de lapte, chestii de casă pe care le creștea omul-pacient. Dar acum la unii medici nu te mai poți duce doar cu o cutie de bomboane și cu o pungă de cafea. E trist, dar trebuie să spunem pe nume și realității.

Unii încă fac asta. Și poate că uneori nu înțeleg că alea două-trei-cinci hârtii din plic sunt poate toate resursele unui om. Iar situația asta e alarmantă.

Pinterest

Medicul de care – ca student – te îndrăgostești

Totuși, povestea asta nu se termină cu o nuntă. Ci cu ceva și mai bun – și, evident, util pentru domeniu, și anume împărtășirea experienței lui.

Medicul de care te îndrăgostești e cel care chiar și într-un simplu stagiu te ia lângă el și îți explică, iar într-o gardă te ia lângă bolnav și-ți spune câteva dintre secretele lui.

Acesta e medicul cel mai îndrăgit și de pacient, pentru că o anamneză nu durează 4-5 minute ci câteva zeci de minute bune, pentru că îi place să stea la povești și să înțeleagă pacientul.

Trebuie să recunosc faptul că nu prea am avut parte de astfel de doctori, dar niște fluturi în stomac am avut, iar aceștia m-au făcut să deschid cărțile și să învăț de plăcere.

Medicul înțelegător

Aici nu mă refer la cel care știe exact ce să-i facă pacientului, ci știe exact prin ce trece. Se spune că medicii își aleg specializările în funcție de influențele pe care le-au avut în viață sau în studenție, iar de cele mai multe ori acestea nu sunt întâmplări întocmai fericite.

Acești medici vor avea mai multă compasiune pentru că vor înțelege și ce e dincolo de boală. Și e liniștitor să știi că medicul tău te înțelege.

Dintotdeauna medicii au avut un statut special în societate, un statut care vine cu o grămadă de responsabilități, dar și cu lucruri și trăiri minunate.

Alături de acești oameni stau și cei de la eHalate.ro care au o nouă campanie în acest weekend, mai exact în perioada 1-4 octombrie 2020 și care se anunță plină de surprize în coletul tău!

Sursa foto: eHalate.ro
  • comenzile cu valoare minimă de 120 de lei vor avea transport gratuit;
  • pentru fiecare 100 de lei comandați, în colet vei găsi o bonetă medicală cu imprimeuri din colecția de pe site;
  • pentru comenzile de cel puțin 200 de lei vei primi și o surpriză dulce, două prăjiturele macarons cu zmeură și afine de la Kiosque des Douceurs;
  • La fiecare comandă vei primi cadou un pix și un șnur pentru ecuson (lanyard).

Intră acum pe site și bucură-te de surprizele pe care ți le-a pregătit eHalate.ro în acest weekend minunat. Spor la cumpărături de echipamente medicale frumoase!

Până data viitoare, aveți grijă de voi și de cei dragi!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *