SpringSuperBlog SuperBlog

Argintul, ideea de cadou care nu se învechește niciodată

Atunci când vine vorba de făcut cadouri, mă simt învăluită într-o aură de mister, de griji și, cel mai puțin, de inspirație. Nu pot spune că am persoane foarte pretențioase în jurul meu, mai ales femeile, însă mi se pare că eu sunt cea care niciodată nu vrea să dezamăgească printr-un cadou.

Cu siguranță îmi este mult mai simplu să ofer cadouri bărbaților, însă în cazul lor lista pare puțin limitată, dar lucrurile se complică atunci când vine vorba despre femeile din viața mea cărora vreau să le mulțumesc de simpla lor existență prin lucruri frumoase, potrivite personalităților lor puternice.

Cadourile mele constau mereu și într-o piesă care să fie handmade, fie ea ceva purtabil ori un simplu bilețel. Însă, în general, prefer să ofer ceea ce îmi place mie să primesc, și anume bijuterii.

Poate vă întrebați de ce mă duc pe o pantă atât de riscantă. Am văzut că unii oameni consideră că bijuteriile sunt la fel de greu de ales precum parfumurile, pentru că gusturile sunt total diferite, însă mie mi se pare că nu ai nevoie decât de un strop de atenție și, de aici, lucrurile decurg foarte usor.

Imediat după ziua mea vine ziua prietenei mele cele mai bune. Ca și gusturi eu și ea suntem total opuse atunci când vine vorba despre briz-brizuri, însă le preferăm amândouă. Suntem fane ale inelelor de argint, însă eu le prefer pe cele foarte mari, care s-ar putea vedea direct de pe sateliții celor de la NASA, în timp ce ea preferă inelele finuțe, asortate cu pietre mici, care să nu iasă foarte mult în evidență, dar care să fie totuși admirate.

sursa foto: super-blog.eu

Indiferent dacă vorbim de argintul clasic, de argint rose-gold sau de o combinație suflată cu aur, mi se pare că în ultima vreme argintul primează în fața aurului din mai multe motive:

  • oferă o combinație fără sfârșit de culori cu care se poate lucra;
  • unele pietre prețioase colorate dau mult mai bine pe argint decât pe aur;
  • prețul este unul mult mai accesibil decât la aur, astfel încât oricine poate alege ceva deosebit, la un preț bun;
  • în afara țărilor orientale unde primează aurul, în gramaje mari și modele deosebite, argintul poate fi modelat sub forme mult mai interesante, mai ales la capitolul inele și pandantive.

În ultima vreme au luat viteză și accesoriile-tinichea, cum îmi place mie să le numesc, iar aici fac referire la acele pseudo-bijuterii pe care le găsim prin magazinele de haine. Chiar dacă unele dintre ele sunt de-a dreptul interesante, mai sunt persoane cum e mama mea, care sunt alergice la orice alt material care nu e aur, argint ori vreun semi-prețios. Ea în afară de verighetă nu prea mai poartă și alte inele, idee care pe mine mă încântă, pentru că acum toate inelele ei sunt ale mele, însă este adepta lucrurilor care se pun la gât.

Pentru mama voi alege mereu un colier din argint pe care să-l asorteze cu orice. Mama spune că nu e elegantă în viața de zi cu zi, însă cea mai mare eleganță pe care o emană este zâmbetul ei și felul ei vesel de a fi. S-ar bucura să primească în dar un colier cu cruciuliță, unul chiar rose-gold, însă pe lângă acesta i-aș mai face cadou unul cu elementele noastre preferate, respectiv luna și steaua. Pentru că amândouă suntem înnebunite după Turcia, aceste simboluri cerești care se găsesc și pe steagul lor i-ar face o bucurie să le aibă mai aproape de ea, într-un colier.

sursa foto: indira.ro

Cadoul perfect trebuie să aducă puțin din fiecare: o bucată din tine, cel care îl dăruiești și să-l reflecte pe cel care îl primește. Trebuie doar să apleci puțin urechea spre gusturile fiecăruia și să găsești un echilibru și în ceea ce te caracterizează pe tine. Să știe dom’le și peste ani persoana aia că acel obiect este de la tine.

Mereu aleg produse de calitate, iar bijuteriile, pe lângă că sunt minunate, sunt potrivite pentru orice persoană și întotdeauna aduc un zâmbet pe față celor care urmează să le poarte.

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 10 din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. Ador argintul, mi se pare foarte versatil. Iar bijuteriile INDIRA sunt sublime ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *