SpringSuperBlog SuperBlog

Frumusețea nu constă doar în produse bune, ci și în deciziile luate odată cu ele

Am fost binecuvântată cu un ten frumos. Și nu spun asta pentru că nu am nevoie de filtre pe Instagram ori pentru că soarele își găsește o cale dreaptă spre pomeții mei, ci pentru că niciodată nu am avut probleme cu tenul până încoace. Și la fel, când au apărut, n-au fost decât o reacție a organismului la o altă afecțiune ceea ce, în calitate de viitor medic, mă încântă- asta mi-a demonstrat că există ceva acolo care-mi face rău și, un simptom colateral, acneea, mi-a adus și sursa principală a problemelor.

Pentru că nici nu îmi aplic machiaj pe față des nu prea am investit de-a lungul timpului în produse peste produse pentru îngrijirea tenului, pentru că e hidratat atât cât trebuie de la sine și, pe deasupra, la 24 de ani nici nu am nevoie de Acid Hialuronic 4D ori alte produse care, în mod normal, sunt recomandate persoanelor care se îndreaptă frumos spre a doua tinerețe. De altfel este un produs la care eu am intoleranță deci îl las cu drag pe mâna specialistelor care au nevoie de aciduț.

sursa foto: super-blog.eu

Când am ajuns pe mâna dermatologului m-a întrebat dacă am vreun produs preferat de îngrijire. I-am spus că folosesc nu numai pentru față ci și pentru corp produse din gama Gerovital H3 Evolution Perfect Look, și nu pentru că sunt produse 100% românești, ci pentru simplul fapt că hidratează intens pielea, lucru necesar după tratamentele usturătoare pentru acnee.

Deși nu se încadrează categoriei mele de vârstă, Masca Regenerantă Noctură mi-a sărit în ajutor când pielea mea a început să se descuameze după tratamentele puternice, însă magia nu a ținut mult pentru că acidul hialuronic a început să-și lase amprenta, negativă, asupra mea. Cred că am folosit această mască timp de o săptămână și jumătate, cu aplicare o dată la două nopți, iar apoi am trecut doar la o cremă hidratantă care să conțină și SPF și să aibă și protecție antipoluare.

Odată cu trecerea timpului și cu ameliorarea urmelor mele de acnee tratamentul a fost din ce în ce mai greu de suportat, fiind usturător și dând senzația de piele strânsă pe față. Aceste lucruri sunt, de altfel, benefice, semn că tratamentele dau roade, însă eu trebuia sa trec la un alt nivel și anume hidratare intensă și schimbarea tuturor produselor de make-up. De ce oare vă întrebați? Acolo altă distracție: mi s-a depigmentat o pleoapă din cauza produselor de make-up folosite constant, însă care aveau metale grele în compoziția lor.

sursa foto: super-blog.eu

Și uite așa m-am obișnuit să folosesc Apa Micelară Bifazică, nu numai atunci când dau gletuiala jos de pe față ci și dimineața și seara, zilnic, obișnuindu-mi pielea cu un mic răsfăț înainte de culcare și cu un zvâc fresh imediat după ce mă spăl pe față dimineața. E plăcut să pun puțin mai multă apă micelară pe o dischetă demachiantă, să curăț bine tot tenul și apoi să încep să fac un mic masaj facial cu degetele. Nu ai nevoie de un SPA pentru a avea parte de câteva minute de relaxare :D.

Am ales Gerovital cu un scop și asta nu pentru că le cunosc produsele de multă vreme și m-am obișnuit cu ele ori pentru simplul fapt că știu cu ce se mănâncă. În materie de apă micelară cred că am încercat toată concurența de pe piață și n-am niciun fel de motiv să vă mint. Însă, de când mi s-a depigmentat pleoapa, ochii mi-au devenit mult prea sensibili și toate apele micelare îmi provoacă usturimi și roșeață. Și, sincer, nu vreau să mă duc la niciun pacient în spital dimineața cu ochii roșii de parcă m-a tras curentul.

Sunt fericită să mă uit în oglindă? Sunt mulțumită de ce văd? Categoric. Am luat de bun tot ce mi s-a întâmplat, toate problemele pe care le-am descoperit și m-am modelat după ele astfel încât să nu-mi fac și mai mult rău, alegând doar produse premium potrivite vârstei mele, tipului meu de ten și, bineînțeles, urmând cu strictețe și sfaturile medicului meu dermatolog.

Îmi doresc peste ani, când o să ajung la vârsta mamei mele (44), să mă uit înapoi și să mă bucur de faptul că în tinerețe, adică acum, am ales produsele potrivite vârstei mele și n-am vrut nici să împiedic ridurile să apară, dar nici nu mi-am stricat fața cu fel și fel de produse.

Frumusețea nu constă doar în produse bune, ci și în deciziile luate odată cu ele.

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 15 din cadrul competiției Spring SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

2 comentarii

  1. Tu chiar știi ce îți trebuie pentru tenul tău! Bravo, aș vrut să știu și eu atâtea la vârsta ta😁 P.S. aciduț 🤣

  2. […] Frumusețea nu constă doar în produse bune, ci și în deciziile luate odată cu ele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *