SpringSuperBlog SuperBlog

Primăvara vine cu schimbări și pentru grădină

Nu știu să așez cronologic de când am preluat această nevoie pentru o curățenie WOW. Sunt absolut sigură că acest aspect l-am moștenit de la bunica, însă nu mai știu dacă eram doar un țânc de copil când a început să-mi și placă să fac curat ori eram ceva mai coaptă la minte. Cert e că am și momentele mele de dezordine, în care culmea, îmi găsesc foarte bine lucrurile și toate trebuiesc mereu aranjate de mâna mea ca să știu de unde să le iau. Dar mai important decât atât e faptul că pe lângă luna din casă, trebuie mereu să mă gândesc la început de sezon cald și ce fac cu generoasa noastră grădină.

Acasă la părinții mei mereu s-a cultivat ceva în grădină. E un loc desprins parcă din Rai, o grădină împrejmuită de salcâmi care înfloresc, și nu înnebunesc, primăvara și aduc un miros frumos grădinii. Și pentru că livada și grădina trebuie să arate la fel de bine ca în casă, am ales să folosim aparate pentru grădină cu acumulator pentru că nu e foarte comod să întinzi prelungitoare prin grădină în timp ce încerci să cureți copacii ori să ari.

În fiecare primăvară curtea noastră se umple de mișcare, de parcă am fi niște albinuțe puse pe treabă, zumzăind de colo-colo pentru a atinge cât mai multe locuri deodată. Plus că anul trecut a fost o adevărată lecție cu pandemia, am descoperit ce greu e să ai instrumente care necesită mult efort depus din partea ta, așa că am început să ne modernizăm și am făcut pe parcursul întregului an câteva achiziții care, ce să vedeți, ne-au ușurat munca acum.

Primăvara trecută eu am fost responsabilă cu tot ce ține de curățarea viei și a copacilor. Anul acesta s-au produs câteva modificări, în sensul în care pentru vie am rămas pe un clește cât se poate de manual, dar care îmi este la îndemână, pentru a nu leza mugurașii de vie, mai ales pentru că am fost învățată să număr câte doi muguri de la bază și pe restul să-i tai. Însă pe partea cealaltă, am ales un clește pentru crengile copacilor cu acumulator, pentru că mă poate ajuta atât pe copacii mai înalți, cât și pe puișorii abia plantați anul trecut. Acest clește vine cu o tehnologie inovatoare, are o baterie trainică și un mâner de cauciuc care nu lasă bătături la mână după o folosire mai îndelungată ca în cazul meu, în livadă avem acum cam 20 de copăcei, deci e mult de muncă. Totodată, nu-mi fac griji că s-ar putea întâmpla ceva rău având în vedere că acest dispozitiv vine cu o siguranță ce împiedică pornirea cleștelui. De asemenea, acest clește poate fi folosit și pe crengile mai bătrâne ale nucului plantat când m-am născut eu, adică poate acționa și pe un copac de 24 de ani.

sursa foto: super-blog.eu

Acum câțiva ani ne-am hotărât să uniformizăm verdeața, astfel încât am pus gazon și, spre surpriza noastră, s-a dezvoltat frumos și a crescut mai repede decât ne așteptam. Treaba aceasta ne-a luat puțin prin surprindere, pentru că, fiind la țară, la primele două creșteri bunicul l-a adus la o dimensiune normală cu coasa, însă e mult de lucru și nu iese niciodată uniform. Așa că ne-am ambiționat și am achiziționat o mașină de tuns iarba cu acumulator, care nu numai că este foarte practică în materie de depozitat, datorită mânerului interesant, strângându-se la fel ca un căruț pentru bebeluși, ci este cu adevărat o inovație și din punctul de vedere al conservării timpului.

sursa foto: super-blog.eu

Cei care au casă și o bucată de pământ sigur înțeleg disperarea prin care trec eu și anume cu buruienile apărute la orice colț, printre betoane, printre pavele și, bineînțeles, în solar printre rugii frumos aranjați de roșii. Pentru cei ca noi, Kärcher a venit cu ceva inovator, cu un aparat special conceput pentru îndepărtarea buruienilor cu acumulator. Această minune tehnologică seamănă cu o motocoasă, însă peria rotativă cu care este dotat aparatul face ca orice fel de mușchi, buruiană ori fir de iarbă și floare sălbatică care a crescut într-un loc greșit să fie eliminat cu ușurință. Mânerul este telescopic, vine perfect în continuarea periei care se învârte în sensul acelor de ceasornic, mai ceva ca un ceas elvețian bine pus la punct.

sursa foto: super-blog.eu

Curățenia în grădină nu trebuie să fie o muncă dură care să necesite concediu medical după, cu recomandarea de a sta lățit în pat. Lucrurile evoluează și trebuie să ne adaptăm și noi, iar produsele calitative care ne sar în ajutor sunt o investiție bine-meritată.

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 17 din cadrul competiției Spring SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

4 comentarii

  1. Felicitări, Denisa! O mare reușită să închei ediția asta! Te îmbrățișez! ❤🤗

  2. Bravo pentru încă o ediție încheiată, te admir ❤️

  3. Oh! Doamne! Problema cu buruienile o resimt si eu la tara. E oribila situatia aia :)).

  4. […] Primăvara vine cu schimbări și pentru grădină […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *