SuperBlog

Inspirația vine privind, la fel cum foamea vine mâncând

Stau uneori și mă întreb dacă toată lumea are timp să privească și să-și găsească inspirația în lucrurile din jur. Fie că vorbim despre modă, despre haine, despre design sau copywriting, ai nevoie de un zvâc de undeva. Adesea îmi iau cu mine agenda, mă așez pe o bancă în parc, ori în față la Palatul Culturii și aștept. Oameni, păsări, combinații de culori, inspirația pentru niște versuri. Sau doar ceva care, estetic, să-mi atragă atenția.

N-am fost niciodată pro-moda. Mi se pare obositor să urmărești trenduri, să stai noaptea târziu ca să prinzi covoarele roșii din afară, de la evenimente. Dar mereu am avut câteva celebrități pe care le-am privit și like-uit pe instagram, atunci când au apărut bine îmbrăcate. Bine, îmbrăcate de designerii ăia mari, care dorm cu inspirația în pat. Însă am descoperit, mai ales prin concursul internațional de creație vizuală, Lifespiration, că nu întotdeauna totul pornește de la haine.

Hainele pentru mine sunt un accesoriu. Nu vă gândiți totuși că le port pe mâna ca pe poșetă. Însă, în afară de evenimentele importante, de nunți, botezuri, cumătrii, nu pun mare accent pe haine. Cel puțin în această perioadă, îmi place să-mi cumpăr trenciuri de diferite culori de pe https://answear.ro/h/trenci.html ca să mă asortez cu toamna. Sunt doar eu sau mi se pare că inspirația toamna e mult mai accentuată? O fi de la frunzele galbene care ți se așază ușor pe umeri, atunci când te aștepți mai puțin.

Pe https://answear.ro/ îmi clătesc mereu ochii. Nu pot spune că întotdeauna găsesc ceva care să-mi placă, ori că adaug în coș ca la piață, tot ce prind proaspăt, în trend. Uneori pur și simplu privesc, mă ispir și scormonesc în dulap după lucruri asemănătoare cu care să-mi creez outfituri. Asta în zilele în care am timp să mă machiez la 5:30 dimineața și simt nevoia să fiu fancy, cumva.

Inspirația vine cu mine și-n spital?

Bineînțeles. Chiar dacă nu pot să intru în spital cu o rochie midi pe mine, ca cele de aici https://answear.ro/h/rochii-midi.html, încerc pe cât posibil să-mi combin și costumele chirurgicale frumos. Mai un hălățel colorat, mai niște saboți medicali cu un print drăguț. Normal, nu găsim doctori care să facă parada modei pe cele mai mari podiumuri de la Milano. Deși…cred că ar fi interesant cumva, să avem niște repere vestimentare pentru toate specializările medicale.

În schimb aș putea să scormonesc pagina aceasta de pantofi Nike https://answear.ro/h/pantofi-nike.html și să găsesc o pereche de papuci, că așa se spune în Moldova la toată încălțămintea. Cum aș vrea să fie? Comozi, poate puțin colorați, și gata să reziste turelor de scări între etajele spitalelor. Știți voi, un fel de vacanță, cu mulți pași numărați, dar pe oboseală extremă.

Inspirație dă pă vedete

În trecut am mai spus că un simbol al eleganței și punct de inspirație este Rita Ora. Bineînțeles, multe dintre ținutele ei provocatoare n-aș avea unde să le port. Asta dacă nu vreau să atrag toți ochii scurși ai oamenilor din Piața Chirilă, care e un fel de Obor, dar mai pe civilizație și în capitala Moldovei. 😀

inspirația
arhivă personală

Mai fac și eu uneori pe vedeta și sper să-i inspir pe alții. Uneori mă mai îmbrac în rochii din astea albe, https://answear.ro/h/rochii-albe.html, cât să nu par mireasă totuși. Dar să reușesc să echilibrez situația prin zâmbet, stofă, știți voi, exact ca pe covorul roșu. Cu un zâmbet de Angelina Jolie, dar super low budget.

Nu vreau neapărat să inspir prin stilul vestimentar, căci de obicei am doar fața văruită prin fotografiile de studio. Ci prin…felul meu de-a fi, care cred că se transmite oricum, prin pori sau prin pixeli. Pentru că sunt un bun privitor și cred că atrag spre mine tot ce-i frumos din jur. La fel cum atrag și câte o shaorma cu de toate atunci când mi-e foame, de multe ori testând sosurile pe haine.

Căci până la urmă, foamea vine tot mâncând și încă n-a venit nimeni care să dea peste cap principiul ăsta sănătos.

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 1 din cadrul competiției SuperBlog.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

6 comentarii

  1. Ce haine fancy să-ți mai trebuiască ție, Denisuco, la cât ești de frumoasa și deșteaptă? P-astea le porți cu tine și pe tine. Tu ești o inspirație! Te-am și pupat! 😍

    1. Sărumânușițele! Ești o dulce, ca de fiecare dată ❤️

  2. Ești o inspirație tu în sine! Minune de femeie, mi-ai făcut seara frumoasă! ❤ Te îmbrățișez și îți doresc mult succes, mi-a plăcut foarte mult! 🤗

    1. Esti o dulce 🥰 te imbratisez!!!

  3. My perfect princess!♥️🤗

  4. […] Inspirația vine privind, la fel cum foamea vine mâncând […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.